Vilken bank ska jag välja till mitt barn?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I dagsläget så tillåter inte alla banker sina kunder att koppla barn- och ungdomskonton. Därför vill vi rekommendera de banker som går att koppla till Gimi appen.

De banker som fungerar bäst tillsammans med Gimi är:

• Handelsbanken

• ICA Banken

• Danske Bank

• Nordea (fungerar om barnet har ett eget bank ID och endast ett barn per förälder)

Om ni skaffar bankkonto och kort till ert barn hos en av dessa banker så kommer Gimi appen att fungera precis som när ni hade Gimi kortet. Ni kommer enkelt kunna se saldo, transaktioner och betala ut vecko/månadspengen via Gimi.

Har ni problem att koppla barnets bankkonto även fast det står med på listan? Läs gärna den här hjälp-artikeln.

De banker som i dagsläget inte går att koppla till Gimi är:

• Swedbank

• SEB

• Länsförsäkringar

• Sparbankerna

• Skandiabanken

Om ni väljer att skaffa bankkonto och kort hos en av dessa banker så går Gimi appen fortfarande att använda med ett Demokonto. Ett Demokonto är ett fiktivt konto som fungerar som en kom ihåg för hur mycket föräldrar är "skyldiga" sina barn i vecko/månadspeng. Man behöver då alltså göra manuella "insättningar" i kontot för att det ska spegla barnets bankkonto.