Hur fungerar kopplingen av bankkonto?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När du ansluter ett bankkonto till Gimi-appen kommer du och ditt barn att kunna se saldot samt transaktionerna relaterade till det kontot inuti Gimi-appen. Alla Gimi-funktioner såsom vecko-/månasdpengsberäkningar och betalningar, mål och bonusbetalningar kommer att länkas och användas med bankkontot. Det innebär till exempel att du blir ombedd att betala ut veckopengen till bankkontot. När det är gjort och markerat som betalt ser du och ditt barn att veckopengen för den veckan eller månaden har betalats ut.

Vår design och avsikt är att bankkontot som du kopplar är öppnad i barnets namn och har ett betalkort kopplat till sig. På så sätt får du och ditt barn en ungdomsvänlig miljö där ni båda kan spåra betalningar, planera veckopeng, följa upp mål och utföra uppdrag/sysslor.

Eftersom du som förälder kommer att se allt som händer på kontot måste du ha behörighet för att komma åt ditt barns konto via barnets bank. Detta innebär vanligtvis att du kan se kontot när du gör en säker inloggning (med BankID) med dina egna uppgifter via bankens egna system eller appar.

När du ansluter ett barns konto bör du använda dina egna inloggningsuppgifter och ditt eget BankID, även om ditt barn har tillgång till sitt eget säkra inloggningssystem. Använd Gimi-appen för att göra anslutningen. Du ska vara inloggad på ditt föräldrakonto.

Observera att vissa banker inte tillåter kopplingar till specifika typer av konton, inklusive vissa sparkonton och vissa typer av ungdomskonton. Om kontot du försöker ansluta inte dyker upp, se till att du har tillgång till det bankkontot via din vanliga bankapplikation. Om så är fallet, kontakta vår support för vidare utredning.