Vad är Valvet?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Valvet är en ny sparfunktion som hjälper barn att kunna lägga undan pengar. Med valvet så kan barnet välja hur stor del av totalen på Demokontot/bankkontot som kan handlas för och hur stor del som ska sparas.

Detta är något som inte påverkar pengarna på barnets riktiga bankkonto, utan är enbart en utbildande sparfunktion i Gimi.

Om barnet spenderar över sin köpgräns kommer de få en notis om det, med uppmaning om att återföra pengar från Valvet för att åtgärda saldot. Transaktionen blir dock inte stoppad eftersom valvet inte har en koppling till barnets riktiga bankkonto.

Valvet är nu även synligt i föräldraappen, så att du som förälder kan se hur ditt barn använder Valvet.

Det här är första versionen av vår nya funktion Valvet, därför tar vi gärna emot synpunkter och förbättringsförslag via vår chatt eller på [email protected].