Behöver barn en egen telefon för att använda Gimi?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Nej. De behöver inte en egen telefon. De behöver dock ha åtkomst till en enhet där appen går att installera. Det kan vara en läsplatta eller en telefon utan kopplat abonnemang. Barnets användarkonto behöver också registreras med en e-post eller ett telefonnummer för att kunna logga in.

Syftet med Gimi är att barn ska lära sig hantera pengar. För att kunna lära sig så behöver man öva, gärna tillsammans med sina föräldrar. I Gimi-appen kan barn exempelvis skapa sparmål, utföra sysslor och göra lektioner på temat privatekonomi, medan föräldrar exempelvis kan schemalägga vecko- eller månadspeng, ge ut sysslor och få tips på lärorika aktiviteter man kan göra med sina barn.